Telefoni
27.12.2020 15:25
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi telefoni Xiaomi bodo kmalu ostali brez polnilcev!

Xiaomi Mi 11 bo prvi telefon kitajskega podjetja, ki bo naprodaj brez polnilca.
Xiaomi Mi 11 bo prvi telefon kitajskega podjetja, ki bo naprodaj brez polnilca.

Ker so pametni telefoni danes med najbolj »obremenjenimi« napravami, to pomeni, da za delovanje potrebujejo kar precej energije. Z njimi namreč brskamo po spletu, na njih gledamo videe, igramo igre, z njimi urejamo dokumente, fotografiramo, snemamo, poslušamo glasbo in podobno. To seveda terja tudi avtonomijo baterije, saj bolj kot so v naših dlaneh, hitreje se baterija prazni.

V trenutkih, ko baterija začne pojenjati, pa še kako prav pride hiter način polnjenja, za kar proizvajalci pametnih mobilnih telefonov pogosto poskrbijo s priložitvijo hitrega polnilca k mobilni napravi, ki jo kupimo. Tej praksi pa se je v koristi bolj zelenega okolja nedavno odpovedalo podjetje Apple, saj naj bi uporabniki doma že imeli dovolj polnilcev za njihove mobilne naprave. Kmalu pa bo tej »praksi« sledilo tudi vse bolj priljubljeno kitajsko podjetje Xiaomi.

Podjetje Xiaomi je namreč nedavno sporočilo, da bo njihov novi pametni mobilni telefon Mi 11 na prodaj brez priloženega polnilca. Ker pa ta poteza ne bo vplivala na končno ceno izdelka, je bila odločitev podjetja Xiami deležna številnih kritik. Kritiki so namreč prepričani, da želi podjetje Xiaomi na ta račun le zaslužiti in da ji ni ravno mar za okolje in zmanjšanje elektronskih odpadkov. Kljub temu smo prepričani, da bomo v prihodnje zagotovo videli še več novih pametnih mobilnih telefonov, ki bodo naprodaj brez polnilcev, ta pa bomo pogosto morali kupiti sami, še posebej če bomo želeli naš pametni mobilni telefon polniti z uporabo hitrega sistema polnjenja.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50