Računalništvo, telefonija
17.02.2017 09:02
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter bo porednim uporabnikom delil rumene kartone

Za blažje kršitve bo uporabnikom Twitterja uporabniški račun ukinjen za 12 ur.
Za blažje kršitve bo uporabnikom Twitterja uporabniški račun ukinjen za 12 ur.

Na spletu že dalj časa krožijo govorice, da je družbeno omrežje Twitter v resnih težavah, saj to ne more slediti večjim družbenim omrežjem kot je na primer Facebook. Mnogi poznavalci so vodstvo Twitterja že dalj časa opozarjali, da je ključna težava pravzaprav v načinu, kako se družbeno omrežje odziva na neprimerna in žaljiva sporočila uporabnikov. Čeprav imajo uporabniki možnost prijave kršiteljev, se pogosto ni zgodilo nič, v najboljšem primeru pa je bil uporabniški račun blokiran ali pa sporno sporočilo izbrisano. Za izvršitev tega pa je ponavadi preteklo več dni ali tednov.

Da bi Twitter dvignil svoj ugled med uporabniki, so zdaj vodilni sprejeli odločitev, da uvedejo tako imenovane rumene kartone za uporabnike, ki se ne držijo napisanih pravil. V praksi to pomeni začasno »ukinitev« profila, ki traja 12 ur. Ta se sproži takoj, ko uporabnik prijavi kršenje pravil in to zaposleni pri podjetju Twitter tudi potrdijo. Če pride do začasne ukinitve profila, uporabnik seveda funkcij omrežja ne more več uporabljati. Uporabnik lahko na zaslonu le spremlja čas, ki mora še preteči, preden bo njegov uporabniški račun ponovno odklenjen.

Odstranitev vsebine in začasna ukinitev računa ni edina kazen, ki bo doletela kršitelje. Vse nadaljnje objave kršiteljev bodo za nadaljnjih šest dni vidne izključno njihovim sledilcem, medtem ko bodo ostalim nedosegljive. Po preteku šestih dni pa bo vsebina ponovno vidna vsem. Pri tem velja omeniti še, da bo rumeni karton namenjen samo za blažje kršitve pravilnika družbenega omrežja Twitter. Za večje kršitve bo še vedno uporabljen mehanizem trajnega blokiranja uporabniškega računa. Ali bodo nove spremembe pripomogle k večji priljubljenosti družbenega omrežja, bo seveda pokazal čas. Mnogi v to sicer dvomijo, upajmo pa, da to ni edina sprememba, ki je bodo letos deležni uporabniki Twitterja.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Naše poslanstvo je trgovina na debelo. V državi smo zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi  ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
sl_SISlovenian