Twitter
10.02.2021 15:15

Deli z drugimi:

Share

Twitter pripravlja naročniške storitve

Twitter pripravlja naročniške storitve
Twitter pripravlja naročniške storitve

Koliko bi bili pripravljeni plačati za uporabo Twitterja? Družbeno omrežje si želi dodatnega toka prihodkov, poleg seveda glavnega oglaševalskega, in išče nove načine, kako na eleganten način od uporabnikov dobiti kakšen evro ali dva. Kot vse kaže je ideja o Twitterjevih naročniških storitvah vse bližje izvedbi.

Bloomberg poroča, da naj bi Twitter resno razmišljal o vpeljavi različnih naročniških storitev in drugih plačljivih novosti, ki bi služile kot dodatek k prihodkom, ki jih tehnološko podjetje ustvarja na račun oglaševanja. Po zadnjih informacijah Twiiter premleva o različnih idejah, od neke vrste “napitnin”, plačljivih lastnosti za uporabnike, kot so personalizacija in “undo send” opcija, prav tako pa je na mizi naročniški dostop do Twitterjeve aplikacije Tweetdeck. Twitter je govorice o novih plačljivih idejah potrdil, ni pa komentiral konkretnih korakov o vpeljavi novosti.

Twiiterjev interes za plačljive lastnosti, med katerimi so tudi različne vrste naročnin, je javno znan že nekaj časa.

Lani poleti je Twitter med svojim uporabniki izvedel raziskavo, v kateri je spraševal po tem, katere opcije bi bili uporabniki pripravljeni plačati. Med naštetimi so bile personalizirane barve, možnost objave daljših in bolj kvalitetnih videov, profilne značke, avtomatski odgovori in opcija “undo send” (alternativa gumbu “edit”), za poslovne uporabnike oz. znamke pa so bile opcije kreiranja vprašalnikov in dodatne analitike.

Twitterjev glavni izvršni direktor Jack Dorsey je ob predstavitvi polletnih rezultatov delničarjem potrdil, da bo Twitter po vsej verjetnosti začel s testiranjem naročniških storitev. Lani smo zasledili tudi nova odprta delovna mesta, kjer je Twitter iskal nove zaposlene za “ekipo, ki bo odgovorna za gradnjo naročniške platforme”. Twitterjev direktor financ Ned Segal je ob koncu tretjega četrtletja napovedane plane potrdil in ob tem izjavil, da bo Twitter kmalu pričel s testiranji. Ob tem pa je izpostavil, da naj na kratki rok te naročniške storitve ne bi vplivale na prihodke podjetja.

Bloombergova novica vsebuje zgolj nekaj dodatnih podrobnosti, ki nam lahko služijo kot nadgradnja do sedaj znanih informacij. Zapisali so, da naj bi bilo ime enega od Twitterjevih raziskovalnih projektov “Rogue One”, drugi projekt pa naj bi vseboval način plačevanja za ekskluzivne vsebine.

Ta zadnja napovedana novost bi lahko bila povezana z novim načinom, kako bo Twitter monetiziral nedavni prevzem novičarske platforme Revue, ki že deluje na spletu. Torej bi v tem primeru uporabniki lahko plačali (“dali napitnitno”) branje izbranih spletnih novičnikov. Poleg tega bi lahko Twitter podoben poslovni model izbral za lastno avdio lastnosti, rivala aplikacije Clubhouse, Twitter Spaces. Lahko pa bomo uporabniki deležni še kakšne druge novosti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03