Računalništvo, telefonija
23.02.2007 07:04

Deli z drugimi:

Share

V Celju odprli logistični dogodek leta

Državni sekretar na Ministrstvu za promet Republike Slovenije dr. Peter Verlič je včeraj v Celju slavnostno odprl dvodnevno konferenčno-sejemsko prireditev LOGISTIKA ’07, ki jo na Fakulteti za logistiko organizirata Evropsko združenje za promet, transport in poslovno logistiko in podjetje GR Inženiring d.o.o. Velik obisk uvodnega dne prireditve potrjuje, da je logistika eden izmed najpomembnejših delov gospodarstva.

Zbrane sta na odprtju nagovorila tudi profesor dr. Martin Lipičnik, dekan Fakultete za logistiko in rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Ivan Rozman. Poudarila sta pomen Fakultete za logistiko za razvoj stroke in okolja v katerem deluje ter podprla konferenčno-sejemsko prireditev, ki bo v še večjem obsegu postala vsakoletno srečanje akademskega, razvojnega in uporabniškega okolja na področju logistike.

V slavnostnem delu prireditve so svoje delovanje, vizije in načrte predstavili največji logistični sistemi v Sloveniji: Intereuropa, Luka Koper, Aerodrom Ljubljana in Pošta Slovenije. Največji in najpomembnejši načrti le teh so posodobitev in širitev pomolov v Luki Koper, izgradnja sodobnega potniškega terminala in poslovno-ekonomske cone Aerodroma Ljubljana in izgradnja šestih distribucijskih centrov Pošte Slovenija v bližnji prihodnosti.

Popoldan so se zvrstila predavanja na temi transporta in sistema preskrbovalnih verig. Slednji je pomemben poslovni model tretjega tisočletja, ki bistveno vpliva na stroške poslovanja, izvedbene čase in kakovost izdelka. Vzpostavitev sistema in upravljanje preskrbovalne verige nista enostavni nalogi, učinkovito izvedeni pa lahko pomenita izredno konkurenčno prednost. Vsekakor so za to potrebni tudi ustrezno izobraženi kadri, o čemer je tekla beseda na dobro obiskani okrogli mizi o zaposlovanju in karieri v logistiki.

Konferenčni del prireditve dopolnjuje razstava na kateri sodeluje s svojimi izdelki in rešitvami 22 domačih in tujih podjetij.

Ob uspešnem zaključku prvega dne so na družabnem dogodku udeleženci konference in razstavljavci s pomočjo igralcev Improlige tekmovali v iskanju izgubljenega poštnega paketa ter se prepustili degustaciji vrhunskih vinskih vzorcev in izbranih mesnih izdelkov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Naše poslanstvo je trgovina na debelo. V državi smo zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi  ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
sl_SISlovenian