Računalništvo, telefonija
17.01.2017 15:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih

V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih
V Sloveniji panoga avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih

iPROM je v preteklem letu s programsko opremo iPROM AdServer izvedel 23 odstotkov več digitalnih oglaševalskih akcij kot v letu 2015 in uporabnikom digitalnih medijev posredoval skoraj 21 milijard spletnih oglasov. Po številu prikazanih oglasov na prvem mestu ponovno močno prednjači panoga avtomobilizem s 27-odstotnim deležem.

iPROM je lani s programsko opremo iPROM AdServer uporabnikom slovenskih digitalnih medijev posredoval 31 odstotkov več različnih oglasnih kreativ, s katerimi je realiziral 8 odstotkov več prikazov oglasov kot leto prej. To pomeni, da je prikazal več kot 40.000 različnih oglasnih kreativ, s katerimi je realiziral skoraj 21 milijard prikazov oglasov.

iPROM število posredovanih prikazov oglasov v digitalne medije na domačem trgu spremlja vse od leta 2005.

Število oglaševalskih akcij večje za 23 odstotkov

Lani so neposredni naročniki, agencije in medijski zakupniki s pomočjo iPROM-ove infrastrukture za digitalno oglaševanje izvedli skoraj 13.000 oglaševalskih akcij, kar je 23 odstotkov več kot leta 2015.

Tako je oglasni strežnik iPROM AdServer v letu 2016 z uporabniki digitalnih medijev v povprečju vsako sekundo zabeležil 3273 interakcij in jim posredoval 662 oglasov.

Avtomobilska industrija s 27-odstotnim deležem trdno na prvem mestu po prikazanih oglasih

V letu 2016 na prvem mestu ostaja avtomobilska panoga z več kot petimi milijardami prikazanih oglasov oziroma s 27-odstotnim deležem vseh prikazanih oglasov. Na prestol se je po dveh letih premora vrnila lani. Pred tem je na vrhu kraljevala kar šest let.

Drugo in tretje mesto sta v letu 2016 zasedli panogi trgovina ter zabava in prosti čas, le da sta, glede na leto 2015, zamenjali mesti. Panoga zabava in prosti čas je bila lani z 2,5 milijarde oziroma s 13 odstotki prikazanih oglasov na drugem mestu, trgovina pa z 2,4 milijarde oziroma z 12 odstotki na tretjem.

Vse večje vlaganje v digitalno oglaševanje na področju turizma

Večje vložke v digitalno oglaševanje iPROM beleži v panogi turizem, ki se je lani uvrstila na četrto mesto z 1,9 milijarde prikazov oziroma s skoraj 10-odstotnim deležem vseh prikazanih oglasov. Leto prej je bila omenjena panoga na šestem mestu s sedemodstotnim deležem. Digitalno oglaševanje storitev na področju turizma je v porastu in je v preteklih letih beležilo pozitivne trende, zato v iPROM-u rast v panogi turizem pričakujejo tudi v prihodnjem letu.

»Naši podatki za preteklo leto potrjujejo, da se naložbe v digitalno oglaševanje v Sloveniji krepijo. Po podatkih evropske raziskave AdEx, ki poteka pod okriljem organizacije IAB v Sloveniji, oglaševanje v digitalnih medijih zavzema četrtino vseh oglaševalskih proračunov,« je povedal Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v iPROM-u. »Za nami je uspešno leto. iPROM je v letu 2016 večji obseg dela podkrepil s širitvijo strokovne ekipe, z novimi rešitvami na področju interneta stvari in nadgradnjo programske opreme iPROM Cloud, ki odslej omogoča aplikativno povezljivost s praktično vsemi napravami, priključenimi v internet.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«, to je specialnih rešitev po želji uporabnikov. Poleg kakovostnih programskih rešitev, BIROMATIK uporabnikom ... Več
sl_SISlovenian