Računalništvo, telefonija
23.01.2006 09:10

Deli z drugimi:

Share

V Sloveniji vedno večji pomen logistiki in transportu

Nova konferenčno sejemska prireditev v Sloveniji LOGI – STIK ’06, bo zapolnila praznino in končno zbrala vse najpomembnejše predstavnike panoge logistike in transport na enem mestu.

Slovenija z vstopom v Evropsko Unijo prevzema pomembno mesto tranzitne države z idealno lego in novimi poslovnimi priložnostmi. Ena takšnih priložnosti za slovensko gospodarstvo se zagotovo kaže tudi na področju poslovne logistike in transporta.

S tem namenom podjetje Infos d.o.o., iz Ljubljane, organizira konferenčno sejemsko prireditev LOGI – STIK ’06, ki bo potekala 1. in 2. februarja 2006 v Kongresnem Centru Hotel Mons v Ljubljani.

V dveh dneh prireditve bo 24 najpomembnejših domačih in tujih razstavljavcev obiskovalcem LOGI – STIK-a predstavilo svoje dosežke, predstavniki velikih slovenskih logistov pa bodo predstavili razvojne programe in vizijo, med katere zagotovo spadajo Holding Slovenske železnice d.o.o., Pošta Slovenije d.o.o., Adria Arways d.d., Skupina Viator & Vektor d.d., Luka Koper d.d. in Aerodrom Ljubljana.

Že tako zanimiv konferenčni program bodo še dodatno obogatili priznani domači in tuji predavatelji. Med njimi zagotovo ne smemo pozabiti na predavatelja, ki prihaja iz Velike Britanije, g. Nigel Nawacki (Cisco Systems Inc.) in bo predaval na temo “Inteligentne transportne rešitve”. Predstavitve ostalih strokovnjakov in specialistov s področja logistike in transporta bodo predstavljene v okviru programa konference in bodo vsebinsko ločene v nasledne sekcije:

– Paketna distribucija
– Transport železnica
– Transport s kamioni
– Ponudba logističnih središč
– RFID v transportni logistiki
– Sistem za upravljanje transporta (TMS)
– Distribucija v trgovini
– Logistika v avtomobilski industriji
– Skladiščna tehnologija

V okviru prireditve bo možen tudi ogled dveh vzorčnih podjetij, in sicer podjetja BTC d.d. in Pošte Slovenije. Obiskovalci bodo tako pod skrbnim vodstvom strokovno usposobljennega kadra podrobneje spoznali kako poteka delo v omenjenih logističnih centrih, se seznanili z informacijsko tehnologijo, sodobnimi napravami in opremo.

Na atraktivni okrogli mizi “Za dobrim podjetjem stoji dober logist”, bodo sodelujoči spregovorili o aktualnih vprašanjih povezanih s problematiko logistike v slovenskih podjetjih in poskušali s svojimi konstruktivnimi pogledi pozitivno vplivati k razvoju in spodbujati k uveljavljanju logistično-transportne panoge v Sloveniji.

Pomemben prispevek prireditvi je vsekakor borza logistike in transporta, ki bo kot stičišče povpraševanja po transportnih in logističnih rešitvah ter ponudbi storitev našla tiste prave, ki si med seboj lahko najučinkoviteje pomagajo.

Prvič v Sloveniji bo na prireditvi LOGI – STIK ’06 podeljena prestižna nagrada “Zlati logist”. Za omenjeno nagrado se bodo potegovali vsi, ki s svojim znanjem in prizadevnostjo uvajajo najsodobnejše principe logistike v svojem podjetju.

Organizator in vsi ostali sodelujoči so prepričani, da bo prireditev slovenskemu gospodarstvu predstavila enoviten pregled razvoja logistike in razvojne trende ter različne transportne možnosti, na kateri lahko obiskovalci pričakujejo širok izbor rešitev na področju logističnih znanj, prevozov, tržno usmerjene distribucije, transporta in skladiščenja, blagovne manipulacije in upravljanja dobavne verige. In ravno zaradi tega so k sodelovanju povabili tudi Ministra za promet in zveze RS, mag. Janeza Božiča, ki bo prireditev LOGI – STIK ’06 tudi uradno otvoril.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Manto d.o.o.

Kardeljeva cesta 90, 2000 Maribor, Tel: 02 330 51 80
Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem programskih rešitev in sistemske administracije. Delovati smo začeli v letu 1994, s pridobljenimi izkušnjami in znanjem smo leta 1996 dosegli ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
sl_SISlovenian