Strojna oprema
14.02.2007 07:12

Deli z drugimi:

Share

Večpredstavni prehod za kabelske operaterje

Allied Telesis je predstavil nov inteligentni večpredstavni prehod (iMG), namenjen kabelskim operaterjem, ki želijo razširiti svoj nabor storitev. AT-iMG616RF+ je naslednja generacija zelo uspešnih Allied Telesisovih prehodov AT-iMG613RF (prej AT-RG613RF). Slednje uporablja vrsta kabelskih operaterjev, ki so se odločili ponuditi storitve triple play brez večjih naložb v video tehnologijo. AT-iMG616RF+ odlikuje oddajno-sprejemna enota RF in šest vrat 10/100TX. Ta omogočajo priklop večjega števila naprav, kot so računalniki ali televizijski komunikatorji v internet.

Kabelski operaterji gospodinjstvom že vrsto let zagotavljajo video storitve in so v tehnologije prenosa video signala vložili precej sredstev. Prehod AT-iMG616RF+ predstavlja enostavno in cenovno ugodno rešitev za ponudbo novih storitev ob minimalnih dodatnih stroških. Poleg tega jim omogoča dvig povprečnega prihodka na uporabnika in zmanjšanje deleža izgube strank. Z integriranimi oddajno-sprejemnimi enotami “fiber-to-RF” lahko operaterji v zelo kratkem času preidejo na rešitve IPTV z zagotavljanjem video signala na RF-vratih prehoda. Omogočajo jim tudi načrtovanje posredovanja prave IP-televizije neposredno na komunikatorje prek ethernet vrat na prehodu. Nov prehod je enostaven za uporabo in namenjen uporabnikom, ki želijo uporabljati eno samo napravo za vse storitve.

Enostavna namestitev in upravljanje
Enostavno namestitev zagotavljajo cenovno ugodne optične vtičnice AT-iMG001, ki z varnostnim mehanizmom onemogočajo odstranitev prehoda. Ko je prehod AT-iMG616RF+ pod napetostjo, se takoj poveže z opremo kabelskega operaterja prek optične povezave WAN. Allied Telesisova programska oprema Zero Touch Configurator, nameščena v prostorih kabelskega operaterja, poskrbi za avtentikacijo in registracijo brez posredovanja uporabnika. Ta mora samo poskrbeti za priklop računalnika, televizijskega sprejemnika, telefona in drugih naprav na prehod. Poleg tega AT-iMG616RF+ zagotavlja združljivost z obstoječo opremo pri operaterjih.

Zaščita uporabnika in njegove opreme
Maksimalna zaščita uporabnikovega računalnika in ostale opreme je zagotovljena z vrsto varnostnih mehanizmov. AT-iMG616RF+ ima požarni zid z nadzorom stanj in prevajanjem omrežnih naslovov. Prav tako pa omogoča blokiranje zavračanja storitev, skeniranja vrat in napadov s sleparjenjem (spoofing).

Dodatna telefonska linija za dom
Druga optična povezava služi prenosu podatkov IP in telefonskega prometa. AT-iMG616RF+ omogoča gospodinjstvom, da navaden telefon namesto v vtičnico v zidu priključijo v ena od dveh analognih vrat. S tem uporabniki pridobijo dodatno telefonsko linijo, ki jo lahko uporabljajo tudi za priključitev faksa.

“Naš prehod AT-iMG616RF+ je cenovno ugodna rešitev za kabelske operaterje, ki želijo ponuditi donosne storitve in utrditi zvestobo uporabnikov,” je povedal Melvyn Wray, višji podpredsednik za prodajo v regiji EMEA pri Allied Telesisu. “Omogoča jim tudi povečanje uporabniške baze, pri tem pa lahko še vedno obvladujejo stroške.”


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
Družba ZEOS je ustanovljena na podlagi zahtev Direktive 2002/96/ES Evropskega parlamenta in sveta o odpadni električni in elektronski opremi z dne 27. 1. 2003 ter odločitve proizvajalcev/pridobiteljev/uvoznikov ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris erat massa, vestibulum varius arcu ut, porta vehicula augue. Sed a condimentum nibh, in efficitur augue. Etiam quis ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10B, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
sl_SISlovenian