Računalništvo, telefonija
09.04.2004 08:24
Posodobljeno 19 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vlada izdala Uredbo o višini stroškov posredovanja informacij javnega značaja

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o višini stroškov posredovanja informacij javnega značaja, ki jo je pripravilo pristojno Ministrstvo za informacijsko družbo na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Uredba predpisuje višino materialnih stroškov za posredovanje prepisa, fotokopije ali elektronskega zapisa zahtevane informacije.

Namen uredbe je zagotoviti poenoten način zaračunavanja in predvsem višino stroškov, ki jih sme organ zaračunati prosilcu za informacijo javnega značaja. Organ – zavezanec po ZDIJZ, lahko zaračuna stroške, ki so nastali za posredovanje prepisa, fotokopije ali nosilca elektronskega zapisa zahtevane informacije, pretvorbo informacije iz elektronske v fizično obliko, pretvorbo informacije iz fizične v elektronsko obliko in poštnino za pošiljanje po pošti.

V skladu z 2. členom Uredbe o višini stroškov posredovanja informacij javnega značaja organ prosilcu ne sme zaračunati stroškov za vpogled v dokumente, telefonsko posredovanje informacij, posredovanje informacij po elektronski pošti in za posredovanje informacij s pomočjo telefaksa.

Uredba o višini stroškov posredovanja informacij javnega značaja vključuje tudi natančen cenik materialnih stroškov za nosilce posredovanih informacij javnega značaja, kot so fotokopije, zgoščenke, diskete ter audio- in video-kasete.

Uredba je zasnovana tako, da lahko prosilec, če se informacija javnega značaja nahaja tako v elektronski kot v fizični obliki, sam izbere obliko, v kateri želi dobiti informacijo, medtem ko v primeru, ko se informacija javnega značaja nahaja samo v elektronski obliki ali samo v fizični obliki, prosilec sicer še naprej lahko sam izbere obliko, vendar mu v tem primeru organ zaračuna materialne stroške morebitne pretvorbe iz elektronske v fizično obliko ali pretvorbe fizične oblike v elektronsko obliko.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119A, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, Podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
sl_SISlovenian