Računalništvo, telefonija
15.01.2017 08:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 bo vedel, kdaj niste pred računalnikom

Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!
Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!

Operacijski sistem Windows 10 bo kmalu postal še bolj priljubljen, saj bo uporabnikom kmalu na voljo posebna posodobitev, ki sliši na ime Creators Update (http://bit.ly/Windows-10-CU). Določene možnosti nove posodobitve so trenutno na voljo le uporabnikom preizkuševalne skupine Windows Insider, te pa naj bi kmalu postale dostopne tudi običajnim uporabnikom. Microsoft bo nadgradnjo Creators Update uradno lansiral aprila letos, ta pa bo seveda brezplačna.

Med vsemi novimi možnostmi posodobitve bo na voljo ena, ki bo marikaterega uporabnika razveselila, nekateri pa bodo nad njo zaskrbljeni. Gre za možnost Dynamic Lock, ki bo preko spletne kamere nadzirala ali uporabnik sedi za računalnikom. Dokler bo uporabnik sedel za računalnikom, bo možnost Dynamic Lock v stanju pripravljenosti, ko pa se bo oddaljil, pa bo ta poskrbela za samodejni zaklep sistema. S tem »pristopom« ne boste nikoli pozabili zakleniti računalnika, ko se oddaljite od njega.

Možnost Dynamic Lock za samodejno zaklepanje računalniškega sistema z nameščenim operacijskim sistem Windows 10 bo na voljo s posodobitvijo številka 15002. Poleg tega bodo uporabniki z namestitvijo nadgradnje Creators Update pridobili še možnost predogleda zavihkov in možnost blokiranja vseh neznanih vsebin v Flashu v spletnem brskalniku Microsoft Edge, samodejno spreminjanje barvnega tona zaslona glede na čas dela, akcijski center za obvestila in upravljanje s ključnimi nastavitvami sistema, orodja za večjo kreativnost in izboljšano protivirusno rešitev Windows Defender, ki bo uporabnikom na voljo kot klasična namizna aplikacija.


Ta bo namreč postala univerzalna aplikacija, kar pomeni, da vas bo bolje zaščitila pred spletnimi napadi. Poleg tega bo precej bolj vgrajena z operacijskim sistemom, kar po poenostavilo njegovo uporabo. Poleg tega bo tu na voljo še izboljšan požarni zid in sistem za boljšo zaščito omrežje ter tako imenovana družinska možnost, vključno z možnostjo vklopa starševskega nadzora.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

ZELINKA d.o.o.

Stožice 100a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 36 40
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
sl_SISlovenian