Programska oprema
13.02.2007 20:01

Deli z drugimi:

Share

Zagreb optimiziral svojo IT infrastrukturo

EMC Corporation, vodilni ponudnik rešitev informacijske infrastrukture, ponosno oznanja, da je mesto Zagreb za centralizacijo in optimizacijo obnovitve pomembnih aplikacij in analizo omrežnih okolij za shranjevanje podatkov uporabilo njihovo programsko opremo EMC® NetWorker™ in EMC Backup Advisor. EMC-jeva programska oprema za obnovitev aplikacij je mestu omogočila zmanjšati pogostost prekinitev in izpadov delovanja sistema, znižati stroške in skrajšati čas trajanja dnevnega varnostnega kopiranja.

“V vseh 20 pisarnah smo začeli uvajati računalniško delovno okolje, ki bi zmanjšalo količino dela na papirju. Zaradi tega se je zelo povečala količina informacij v naši obstoječi infrastrukturi, še zlasti v sistemih varnostnega kopiranja. Z dodajanjem novih aplikacij je postajal sistem varnostnega kopiranja zmeraj manj učinkovit,” je povedal Igor Plavčić, direktor poslovanja mestne občine Zagreb.

Programska oprema za varnostno kopiranje je tako komajda zadostovala zahtevam. Zagreb je imel v svojem strežniškem okolju več kot 10.000 nestrukturiranih datotek in kar štiri terabajte delovnih podatkov v omrežju, ki so jih vsak dan varnostno kopirali več kot 10 ur. Brez primerne centralizirane rešitve programska oprema ni mogla pokrivati vseh pomembnih sistemov in aplikacij, niti ni zagotavljala zahtevane ravni analize okolja za varnostno kopiranje. Zaradi vsega tega je pogosto prihajalo do izpadov strežnikov.

No, vse to so očitno rešili s programsko opremo EMC NetWorker in EMC Backup Advisor, ki je mestu skrajšalo čas dnevnega varnostnega kopiranja na samo tri ure, e-poštni sistemi pa so zdaj vselej dostopni 2.500 uporabnikom. Tudi glede stroškov upravljanja IT so veseli, saj bodo prihranili simpatičnih 30.000 evrov na leto. Z novo programsko opremo lahko zdaj mesto nemoteno zbira in analizira najpomembnejše podatke, ki so nujni za razumevanje vseh elementov okolja za varnostno kopiranje. Delovna učinkovitost 15-članskega osebja IT v 20 pisarnah se je tako izjemno izboljšala.

“Donosnost naložbe se je potrdila v trenutku,” je povedal g. Plavčić. “Odkar smo uvedli programsko opremo EMC NetWorker in EMC Backup Advisor se v zadnjem letu še ni zgodilo, da bi med varnostnim kopiranjem odpovedal kakšen strežnik. Ne zapravljamo več časa z odpravljanjem težav. Zdaj se osredotočamo na to, kako bi mestu in meščanom zagotovili boljše storitve. Z izdelki EMC in centralizacijo sistema smo povsem spremenili naše delovanje in storitve, ki jih zagotavljamo mestu.”

Programska oprema EMC NetWorker in Backup Advisor sta samo dve rešitvi v okviru njihove ponudbe, dodaja EMC. Ti izdelki omogočajo nov, strateški pristop k zaščiti podatkov, v katerem je mogoče preprosto in zanesljivo obnoviti poslovne podatke po skoraj kakršnem koli nepredvidenem dogodku ali prekinitvi.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

ABC ACCELERATOR

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 041 261 222
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 393 39 96, 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
sl_SISlovenian