Računalništvo, telefonija
01.02.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se splača študirati računalništvo?

Zakaj se splača študirati računalništvo?
Zakaj se splača študirati računalništvo?

Študij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) je pravi zate, če si radoveden/a in vedoželjen/a ter si želiš perspektivno prihodnost. Če te zanimajo novi izzivi, znanost in iskanje odgovorov! FERI ponuja študij, s katerim boš imel/a v roki več kot le diplomo. Je odlična življenjska priložnost, ki zagotavlja zaposljivost v slovenskem in evropskem prostoru.

FERI ponuja veliko izbiro študijskih programov, smeri in modulov, prav tako pa sodobne in atraktivne učne metode ter visok standard opremljenosti predavalnic in laboratorijev, ki naredijo študij še bolj zanimiv in kakovosten.

Univerzitetni študijski programi

Univerzitetni študijski programi dajejo poudarek temeljnim znanjem in vrhunski strokovnosti:

 • Elektrotehnika
 • Informatika in tehnologije komuniciranja
 • Medijske komunikacije
 • Mehatronika
 • Računalništvo in informacijske tehnologije
 • Telekomunikacije

Visokošolski strokovni študijski programi

Visokošolski strokovni študijski programi dajejo poudarek praktičnim, uporabnim znanjem in strokovnosti ter so prvenstveno namenjeni takojšnji zaposljivosti diplomantov:

 • Elektrotehnika
 • Informatika in tehnologije komuniciranja
 • Računalništvo in informacijske tehnologije
 • Mehatronika

Visokošolski strokovni študijski programi so v prvi vrsti namenjeni kandidatom, ki se želijo čim prej zaposliti, medtem ko je za kandidate, ki nameravajo nadaljevati študij na drugi (magistrski) ali celo tretji (doktorski) stopnji, primernejši univerzitetni študijski program.

Raziskovalno delo

Večina študentov se že v času dodiplomskega študija vključuje v raziskovalno delo laboratorijev, kjer se srečajo s svojimi prvimi raziskovalnimi izzivi. Z vključitvijo v delo raziskovalnih skupin pridobivajo znanja in izkušnje pri reševanju obsežnejših in zahtevnejših raziskovalnih nalog, ob tem pa imajo pomoč izkušenih raziskovalcev. Najboljši študentje izsledke svojega raziskovanja predstavijo tudi na mednarodnih znanstvenih srečanjih. Tukaj je nekaj nagrad iz zadnjih dveh let:

2016

 • Adriatic Fintech Hackathon: Zmagovalci Bitstamp izziva
 • Univerzitetni programerski maraton: 1. mesto na Univerzi v Mariboru
 • ERK 2016: 1. mesto, Tekmovanje študentskih člankov IEEE, 2. mesto, Tekmovanje študentskih člankov IEEE
 • Bedjaničeve nagrade: Nagrada za doktorsko disertacijo, Nagrada za magistrsko delo
 • Borzenov natečaj za najboljšo raziskovalno nalogo s področja izrabe vetra in /ali lesne biomase za proizvodnjo elektrike v Sloveniji: 1. mesto


2015

 • ERK 2015: 1. mesto, Tekmovanje študentskih člankov IEEE, 3. mesto, Tekmovanje študentskih člankov IEEE
 • Perlachova nagrada: Nagrada za nadpovprečno raziskovalno delo s področja tehniških ved
 • Imagine Cup: 1. mesto v kategoriji “Inovacije” na lokalnem izboru Imagine Cup

O fakulteti

Zgodovina poučevanja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko sega v leto 1959, ko je bila ustanovljena takratna Višja tehniška šola, ki je leta 1973 prerasla v Visoko tehniško šolo, ta pa leta 1985 v Tehniško fakulteto. Leta 1995 se je Tehniška fakulteta razdelila na štiri samostojne fakultete, med katerimi je tudi današnja Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI).

FERI je danes največja članica Univerze v Mariboru. Na fakulteti letno študira približno 2000 študentov, zaposlenih je okrog 270 sodelavcev. V vsem tem času se lahko pohvalimo z več kot 9000 diplomanti, 380 magistri znanosti ter 300 doktorji znanosti. Ponosni smo tudi na dejstvo, da strmo narašča število redno vpisanih tujih študentov ter študentov na izmenjavi (Erasmus +).

Več informacij najdete na spletni strani PRIDI NA FERI, vabljeni pa tudi na informativna dneva 10. ali 11. februarja .

In ne pozabi: študij na FERI je Fleksibilen, Edinstven, Raziskovalno naravnan, Inovativen!


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GAJCOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 23 00

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Podjetje Datalab Tehnologije d. d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. Sedež podjetja je v Ljubljani, hčerinska podjetja pa so na Hrvaškem, BiH, ... Več
sl_SISlovenian