Računalništvo, telefonija
05.02.2007 09:12

Deli z drugimi:

Share

Združenje Sinabit: avtomatizacija in informatizacija z roko v roki

Štiri slovenska podjetja s področja avtomatizacije in informatizacije: Synatec – program Sistemi za avtomatizacijo in informatizacijo, Abit, Aron inženiring in Vran inženiring so se v začetku letošnjega leta povezala v novonastalo strateško partnersko podjetje. Pod imenom Sinabit sedaj združujejo več kot 70 strokovnjakov za avtomatizacijo in informatizacijo, kar pomeni, da je s tem Sinabit postal največji slovenski ponudnik rešitev in storitev za omenjeno področje. Sinabit, ki je nastal z združevanjem imen Synatec in Abit, je član koncerna Kolektor s sedežem in poslovno enoto v Ljubljani, poslovno enoto v Idriji in s pisarnama v Mariboru in Tolminu.

>Glavni namen združevanja je doseganje sinergijskih učinkov in prodoren nastop na mednarodnem trgu,Takšno usmeritev nam omogoča kapital več kot 70 zaposlenih, ki obvladujejo širok spekter znanj s področja tehnologij, storitev in opreme za avtomatizacijo in informatizacijo za različna tehnološka področja,V Sinabitu bomo razvijali celostne rešitve avtomatizacije in informatizacije za različne panoge industrije, energetiko, zgradbe in komunalno infrastrukturo, pri čemer bomo ustvarjali in spremljali sisteme skozi njihov celoten življenjski cikel,< dodaja Jernej Hrovat, prav tako direktor Sinabita.

>Sinabit pomeni za koncern Kolektor nadaljevanje strategije rasti vezane na organsko rast. Prepričan sem, da bomo z ustvarjanjem sinergij pri novih projektih prav v tej skupini pokazali, da smo poleg komutatorskega programa tudi na tem področju sposobni prevzeti položaj tehnološkega vodje,< ocenjuje predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

Skladno z dogovorom o strateškem partnerstvu bodo pod skupno streho Sinabita ohranili vse blagovne znamke vseh povezanih družb. Več informacij o novonastalem podjetju najdete na www.sinabit.si.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119A, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15 A, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
TEKSEL d.o.o. je mlado podjetje z večletnimi izkušnjami na področju vizualne in prezentacijske tehnike. Poslovno filozofijo predanosti, profesionalnosti, učinkovitosti ter strokovnosti ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21C, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
sl_SISlovenian