Računalništvo, telefonija
05.02.2017 09:11

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kako bo Applu uspelo podaljšati avtonomijo prenosnikov MacBook Pro?

Dodatni procesor naj bi znatno podaljšal avtonomijo delovanja prenosnikov MacBook Pro!
Dodatni procesor naj bi znatno podaljšal avtonomijo delovanja prenosnikov MacBook Pro!

Konec lanskega leta so se številni kupci nove generacije Applovih prenosnih računalnikov MacBook Pro pritoževali nad slabo vzdržljivostjo baterije oziroma nad skupno avtonomijo delovanja naprave. Namesto obljubljenih deset ur naj bi novi prenosniki računalniškega giganta zdržali samo okrog šest ur, kar pa je za marsikaterega naprednega uporabnika odločno premalo. Čeprav mnogi za krajšo avtonomijo delovanja prenosnikov MacBook Pro krivijo operacijski sistem, se pri podjetju Apple zavedajo, da bodo morali nekaj narediti tudi na področju strojne opreme.

Podjetje Apple naj bi avtonomijo delovanja prenosnih računalnikov MacBook Pro podaljšal s posebnim čipovljem, ki bo nase »prevzel« osnovne funkcije, kot so sinhronizacija elektronske pošte in dogodkov v koledarju, sinhronizacija z oblačno storitvijo iCloud in nalaganje posodobitev. Te naloge trenutno namreč opravlja osrednji procesor, kar pa seveda zmanjšuje avtonomijo delovanja prenosnika MacBook Pro kot celote. Novi čip naj bi bil v osnovi enak procesorju, ki ga je Apple razvil z nove prenosnike MacBook Pro z namenom uporavljanja z vrstico na dotik (Touch Bar).

Novi »dodatni« procesor za opravljanje računsko manj zahtevnih opravil naj bi inženirji podjetja Apple vgradili že v novo generacijo prenosnih računalnikov MacBook Pro, ki naj bi na prodajne police trgovin zašli že v prvi polovici letošnjega leta. Čeprav bo zaradi novega procesorja avtonomija prenosnika nekoliko krajša v stanju pripravljenosti (ta trenutno znaša do 30 dni), se bo avtonomija delovanja med uporabo znatno podaljšala, in sicer tudi za nekaj ur.

Koliko pa bodo dejansko kupci prihajajočih prenosnih računalnikov MacBook Pro pridobili na avtonomijo delovanja z novim Applovim procesorjem, pa bomo seveda lahko izvedeli kmalu. Na svetovnem spletu se sicer širijo govorice, da naj bi se avtonomija delovanja Applovih prenosnikov lahko podaljšala tudi za do tri ure. Tega pa bodo seveda najbolj veseli predvsem tisti uporabniki, ki prenosni računalnik MacBook Pro uporabljajo pretežno na terenu.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21C, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Demago d.o.o.

Cesta proletarskih brigad 059, 2000 Maribor, Tel: 059 934 933 / 041 625 157 / 040 594 767
Tiskarna Demago - hitro, kvalitetno in ugodno Tiskarna je bila že od nekdaj tesen spremljevalec tistih ustvarjalnih ljudi, umetnikov, podjetnikov in drugih, ki so svoje ideje prenašali ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
sl_SISlovenian