Računalništvo, telefonija
24.12.2020 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zmanjšajte stroške poslovne komunikacije

.. Poslovno komuniciranje je ključnega pomena za uspešno delovanje vsakega podjetja. Z naraščajočim sodelovanjem s tujino naraščajo tudi stroški komuniciranja. Poznamo pa ustrezne rešitve, da ti ne bodo previsoki ..
Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet
Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet

VoIP je priljubljena storitev, ki občutno zmanjša stroške komuniciranja v podjetju. Kaj pa pravzaprav je VoIP?

IP telefonija postaja standard sodobnega poslovanja

VoIP je vse bolj priljubljena storitev, ki omogoča telefonijo preko internetnega protokola, saj IP telefonija znižuje stroške klicev in ponuja več funkcij, ki povečujejo produktivnost zaposlenih ter lajšajo vsakodnevno poslovanje. Čeprav so nekateri operaterji znižali stroške mobilnega gostovanja v tujini za članice EU, stroški stacionarne telefonije še vedno ostajajo visoki za države izven EU in za podjetja predstavljajo visoke mesečne izdatke. Z vse pogostejšim in intenzivnejšim sodelovanjem slovenskih podjetnikov s tujino je znižanje stroškov telefonije postal en izmed glavnih ciljev podjetij. Tega se zavedajo tudi operaterji, ki iščejo optimalne rešitve za zniževanje telekomunikacijskih stroškov in ponujajo različne pakete s t. i. »neomejenimi klici«, ki pa ne veljajo za klice v vse države EU.

Podjetje Softnet, ki že od leta 1996 ponuja celostne telekomunikacijske storitve na enem mestu in je na slovenski trg vstopilo kot tretji ponudnik virtualnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije, je znano po svojih naprednih in inovativnih rešitvah, zato je že pred časom tržišču ponudilo storitev VoIP (Voice over Internet Protocol). Gre za napredne stacionarne telefone, ki delujejo prek IP spletnih strežnikov in v poslovnem svetu postajajo vse bolj priljubljeni, med njimi pa lahko najdete tudi telefone prihodnosti, ki ponujajo najrazličnejše funkcije, od izbora zadnjih klicanih številk in možnosti nastavitve poslovnih funkcij do glasovne pošte in datuma oziroma ure na zaslonu. Aparati se napajajo prek elektrike, ob neprekinjenem pogovoru pa zdržijo tudi do 10 ur. »V podjetju Softnet smo za svoje stranke, tako za manjša kot tudi za večja podjetja – multinacionalke, konstruirali različne sistemske rešitve IP telefonije, ki so združljive z najbolj razširjenima standardoma H.323 in SIP,« je povedal Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet. Storitev VoIP lahko namreč z eno samo aplikacijo zadosti vsem IT potrebam podjetja in omogoča dosegljivost zaposlenih na interno številko kjerkoli. IP telefonija po svetu postaja standard sodobnega poslovanja, zasledimo pa jo lahko na večjih ameriških letališčih, v trgovinah in podjetjih.

Nemotena poslovna komunikacija podjetja

Podjetje Softnet, ki je sicer edini specializirani ponudnik za podjetja v mobilni telefoniji pri nas, s svojimi storitvami pa je prisoten v 17 državah po svetu, podjetjem nudi celostno komunikacijsko infrastrukturo ter kot edini in glavni operater skrbi za nemoteno poslovno komunikacijo podjetja. »Vsaka stranka oziroma podjetje ima skrbnika, na katerega se obrne v primeru težav, ne glede na to, v kateri državi oziroma pisarni se ta pojavi,« razloži direktor Softneta. »Optimalno ponudbo lahko oblikujemo šele po podrobni analizi, s katero se lahko zagotovi nižje stroške. Pri nas vztrajamo pri individualnih ponudbah, te pa so prilagojene vsakemu podjetju posebej glede na njihove potrebe in kot take nudijo največji možni prihranek,« dodaja Boštjančič. IT operacije namreč poenostavijo in bolje povežejo podatkovne in video storitve, na ta način pa podjetja tudi lažje nadzorujejo svoje stroške. Spremljanje razvoja sodobnih tehnologij in tehnoloških novosti je glavno načelo delovanja podjetja Softnet.

Več najdete na www.softnet.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SoftNET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SoftNET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SoftNET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
Podjetje PC H.AND je na slovenskem trržišču prisotno že več kot 30 let. Glavna dejavnost podjetja je zastopstvo, servis, distribucija in prodaja računalnikov, računalniških ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192