XLAB d.o.o.

Zlati partner

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 15779092
Matična št.:
1639714
Št. zaposlenih:
120
Transakcijski račun:
SI56 0201 0009 0386 021
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online)upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk), varnosti in zasebnostiinterneta stvari in podatkovne analitike, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe. 

Podjetje, ki deluje od leta 2001 in zaposluje 100+ ljudi, slovi kot visoko profesionalen tehnološki inovator, ki stavi na moč odprte kode, odprte izmenjave idej in timskega dela.

Z raziskovalnim delom pridobljeno znanje pa prenaša v razvoj in izboljšavo svojih produktov 

  • ISL Online – programska oprema za oddaljen dostop 
  • XLAB Steampunk – rešitve za upravljanje in avtomatizacijo hibridne infrastrukture 
  • Gaea+ – 3D orodje za vizualizacijo prostorskih podatkov 
  • XLAB Medic – rešitev za 3D vizualizacijo in obdelavo medicinskih slik 

 

Hkrati se XLAB lahko pohvali z enim največjih zasebnih računalniških raziskovalnih oddelkov v Sloveniji. XLAB Research je sodeloval v več kot 80 raziskovalnih projektih in dva izmed njih tudi koordiniral. Dolgotrajna vključenost v evropske programe raziskav in inovacij uvršča XLAB med najboljših 50 malih in srednjih podjetij (MSP) glede odobrenih raziskav v programu Obzorje 2020 in na prvo mesto med MSP v Sloveniji. 

XLAB strokovno znanje prenaša v inovativne rešitve na ključ, s katerimi izpolnjuje raznolike razvojne potrebe strank in pripomore k optimizaciji njihovih delovnih procesov. 


Deli z drugimi:
Share

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice