Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Življenjski slog
26.02.2021 00:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih

Toplejši dnevi, ki so tik za vogalom in po katerih že vse bolj diši, so kot naročeni za ponovno doseganje želene telesne pripravljenosti in odkrivanje čara vožnje na dveh kolesih.
Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih
Aktivno preživljanje časa na dveh kolesih

Da pa bo vožnja zabavna, ne muka, in da preprečite nesreče, ne pozabite na najbolj pomembno. Zdaj je namreč primeren čas, da kolo očistite, namažete verigo ter preverite delovanje zavor in menjalnika. In ko se boste končno zavihteli na kolo, ne pozabite na sodobno tehnologijo spremljanja vadbe kot je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro.

Vas zanima več o uri, oglejte si video

Ko se enkrat naučite voziti kolo, tega nikdar ne boste pozabili. Tudi če dlje časa ne boste sedli nanj. Kar pa bi bila velika škoda. Vse prepogosto namreč pozabljamo, kako koristno se je pravzaprav voziti s kolesom. Že kratka vožnja bo izboljšala vaše aerobne zmogljivosti, zmanjšala tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, sprostila hormone sreče endorfine in porabila kar nekaj odvečnih kalorij. Se sprašujete, kako začeti? Z zvrhanim košem optimizma in z nosljivo napravo za beleženje dejavnosti, kot je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro, na zapestju!


Pripravite kolo na novo sezono


Ni pomembno, kakšno kolo imate. Naj bo mestno, gorsko ali cestno, vsako pred novo sezono kliče po pregledu in če je treba, odpravi okvar. Zato se držite naslednjih navodil.

  • Najprej kolo dobro očistite ali z njega vsaj spihajte prah, ki se je nabral po mesecih neuporabe.
  • Očistite in naoljite verigo kolesa ter preverite njeno primerno napetost. Uporabite olje, ki ga predlaga izdelovalec kolesa.
  • Preverite dotrajanost zobnikov in delovanje menjalnika. Tega po pregledu naoljite.
  • Preverite tlak v zračnici. Na plašču je zapisano, kolikšen je optimalen za vaše kolo.
  • Preverite stanje in delovanje zavor.
  • Preverite obračanje krmila in druge dele kolesa.

Če najdete večjo okvaro, ki je sami niste sposobni odpraviti, potem bo verjetno najbolje, da kolo odpeljete v servisno delavnico. Tam vam ga bodo zagotovo strokovno pripravili na novo kolesarsko sezono.

Poiščite zanimive nove poti


Lahko se s kolesom vsak dan peljete v službo ali šolo, vendar vam bo veliko več zadovoljstva dalo kolesarjenje v naravi ali po novih poteh konec tedna. Na spletu zato najdite zanimive nasvete za kolesarske izlete in dogodke.

Da bo vadba učinkovita in boste nekaj dobrega naredili za svoje telo, uporabite pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro. Ta bo natančno beležila srčni utrip, prevoženo razdaljo, hitrost in čas kolesarjenja. Poleg tega bo s funkcijo vrnitve na izhodišče preprečila, da se izgubite. Med kolesarjenjem boste lažje uživali v lepoti okolice, ne da bi morali ves čas razmišljati, kam zaviti in kako se vrniti domov. In ko se vrnete, vam bodo zabeleženi podatki na voljo na zaslonu pametnega telefona v aplikaciji Zdravje, da jih analizirate in si postavite cilje za naslednjič.

Izboljšajte telesno pripravljenost in počutje


Gotovo ste že slišali, da je kolesarjenje dobro za spodbujanje srčno-žilnega sistema, rast mišic, krepitev sklepov in treniranje ravnotežja. Da je lahko najboljša športna spremljevalka, je pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro opremljena z najbolj dovršenim tipalom srčnega utripa. Med drugim boste na tekočem s srčnim utripom v realnem času, mejami srčnega utripa in srčnim utripom v stanju mirovanja. Sposobna pa je meriti tudi ravni kisika v krvi (SpO2) in stresa.

Pametna ura ni edini pripomoček, ki ga velja imeti med vožnjo s kolesom pri sebi. Če ste ljubitelj glasbe, ne pozabite na slušalke Huawei FreeBuds Pro, ki s hibridnim sistemom odpravljanja zmanjšujejo hrup izven in v slušalkah. Te vam bodo še posebej prav prišle med fazo ogrevanja, ki je priporočljiva pred vsako vadbo, tudi predno se zavihtite na kolo, medtem ko bodo kasneje dajale vadbi primeren ritem.

Povezljive z vsemi telefoni in tablicami


Pametne ure serije Watch GT 2 in Watch Fit, kakor tudi slušalke FreeBuds Pro lahko uporabite v povezavi s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma Android ali iOS. Odlično pa se seveda vse naprave razumejo s pametnimi telefoni Huawei, kot sta Huawei P smart 2021 ali najnovejši Huawei Mate 40 Pro.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667