Avtomoto
Življenjski slog
Poslovne rešitve
02.03.2021 16:52
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Strokovnjaki za električne polnilne postaje

Danes je vsem bolj ali manj jasno, da je prihodnost električna - tudi na trgu prevoznih sredstev. Zato vse več uporabnikov ob nakupu avtomobila ali kolesa presedla na električnega.
Strokovnjaki za električne polnilne postaje
Strokovnjaki za električne polnilne postaje

E-mobilnost je v trendu in smiselno je, da se nanjo pripravimo. Mnogi vozniki, ki pred leti niti pomislili niso na električni avtomobil, se danes z njim spogledujejo ali so že njegovi ponosni lastniki. Prav tako je vse več cenovno dostopnejših električnih koles, skirojev in skuterjev.

Delež električnih prevoznih sredstev strmo raste. Z razvojem trga se veča tudi doseg električnih avtomobilov, ki je marsikomu trn v peti in glavni izgovor ter argument proti nakupu. Pa vendar je danes eno polnjenje za prevoženih 350 do 500 kilometrov postal standard. In težko rečemo, da je to malo. Avtomobili, ki jih poganja elektrika, so tudi dostopnejši kot so bili pred leti, poleg tega država za nakup električnega jeklenega konjička ponuja subvencijo. Obenem je tudi izbira električnih avtomobilov vse bolj zanimiva in pestra. Izgovorov, da se nakupu izogibamo, nam počasi zmanjkuje.

Hišna polnilna postajaHišna polnilnica je najboljša rešitev

Za vsaj delno električni vozni park se odloča tudi vse več podjetij. Ne glede na to, ali gre za podjetje ali domačo rabo, moramo imeti ustrezno polnilno infrastrukturo, da lahko avtomobil pravočasno »nahranimo«.

Stenska hišna polnilnica je odlična rešitev in Energija plus je eno prvih podjetij, ki poleg klasičnih ponuja tudi pametne polnilnice z dinamičnim polnjenjem. Poleg tega si lahko omislite sončno elektrarno in hranilnik energije za še bolj ekonomično rabo in večje prihranke.

Živite v bloku? Ni problema

Zmotno je mišljenje, da lahko polnilnico namestite samo lastniki stanovanjskih hiš. Energija plus nudi tudi rešitve za bloke, garažne bokse in podjetja. Omislite si lahko močnejšo ali katero od standardnih hišnih polnilnic z močjo 22 kW, hitrih s 50 kW ter super hitrih z močjo od 100 do 150 kW. Določene omogočajo tudi prednastavitve časa polnjenja v času nižje tarife in podobno, delovanje polnilne postaje pa lahko upravljate in nadzorujete tudi s pomočjo aplikacije. Ali ste vedeli, da lahko v primerjavi z navadno vtičnico hišna polnilna postaja napolni vozilo do štirikrat hitreje? Razlika, o kateri je vredno razmisliti.

Zakaj se podjetja odločijo za električne avtomobile?

Razlogi podjetij za električni vozni park so preprosti in logični. Celoten strošek nakupa, vzdrževanja in uporabe električnega avtomobila je nižji kot pri primerljivih vozilih z motorji na notranje izgorevanje, v kombinaciji s sončno elektrarno pa se lahko vozimo povsem brezplačno. Eden izmed razlogov je tudi uporabniška izkušnja, saj zaposleni električne vozile vozijo raje od tradicionalnih z notranjim izgorevanjem. Ne pozabimo še na pozitiven vpliv na okolje. Poleg tega si lahko ob nakupu podjetje obeta subvencijo ter višjo boniteto za električna vozila, če vozijo zaposleni službeni avto v zasebne namene. In podjetje, ki ima električne avtomobile, potrebuje zanesljivega partnerja, ki bo poskrbel, da bodo baterije pravočasno in varno napolnjene. Tu nastopijo strokovnjaki podjetja Energija plus.

Polnilnica plus tri kolesa? Zakaj pa ne!

V podjetju Energija plus lahko opremijo tudi turistične objekte, ki nudijo izposojo e-koles. Nudijo tudi poseben paket e-polnilnice, v katerega so vključena tre e-kolesa, katerega si lahko omislite že za manj kot 5000 evrov. V paketu vam nudijo polnilni stebriček za e-kolesa, eno gorsko kolo in dve trekking kolesi.

Skrbijo tudi za javno polnilno infrastrukturo s tem da širijo mrežo javnih polnilnih postaj za električne avtomobile, kjer lahko porabljeno energijo uporabnik plača preko aplikacije Easy park.

Vse informacije in odgovore na vprašanja povezane z e-mobilnostjo najdete na www.energijaplus.si

Od ponedeljka do petka med 7:30 in 17:00 pa jih lahko pokličete tudi na brezplačno telefonsko številko 080 21 15.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin sagittis ex ultrices sagittis interdum. Etiam eget lorem consequat erat rutrum gravida pellentesque et metus. Phasellus ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56