Industrija
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
28.02.2021 07:44
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Idealno mesto za znižanje stroškov elektrike in nakup obnovljive energije

.. Če je še do nedavnega veljalo, da posamezniki nimajo moči kakorkoli vplivati na ceno električne energije in vira, od koder prihaja, temu zdaj ni več tako ..
Idealno mesto za znižanje stroškov elektrike in nakup obnovljive energije
Idealno mesto za znižanje stroškov elektrike in nakup obnovljive energije

Pri SunContractu imajo napreden pogled na elektriko. Menijo, da jo lahko, kot vsako drugo dobrino, prodajamo na tržnici. Zato so naredili platformo, ki deluje brez posrednikov, kar posledično izključuje njihove provizije in odjemalcem elektrike omogoča nakup po nižjih cenah, proizvajalci pa kljub temu lahko zaslužijo več.

Prihranki pri elektriki do 15 %

Stranke SunContract tržnice so tako gospodinjstva kot tudi poslovni odjemalci, ki lahko na tržnici neposredno od lokalnih proizvajalcev kupijo izključno elektriko iz obnovljivih virov. Odjemalci lahko ponudnika menjajo tudi na mesečni ravni. Ali izberejo drugega, ker ta ponuja ugodnejšo ceno, ali pa želijo samo zamenjati svoj obnovljivi vir. Napredna tehnologija omogoča, da vsaka enota proizvedene energije doseže odjemalce v realnem času, ki si tako zagotovijo uporabo čiste energije. Omogoča pa tudi redni nadzor nad porabo elektrike, ki jo na tak način tudi lažje regulira.

Povečajte prihodke od prodane energije do 20 %

Z možnostjo direktne prodaje elektrike končnim kupcem profitirajo tudi proizvajalci, ki jo zaradi izključitve distributerja lahko prodajo po višji ceni. Pri tem si lahko tudi sami oblikujejo svoj krog odjemalcev in le-to prodajo svojim prijateljem, sorodnikom, znancem … Prodajo jo lahko tudi v svoje gospodinjstvo ali poslovne prostore, ki se mogoče nahajajo na drugi lokaciji kot sama elektrarna. S slednjim lahko dvojno prihranijo na marži – s strani prodaje in odjema.

Idealno mesto za znižanje stroškov elektrike in nakup obnovljive energije

Prihranki pri elektriki do 15 %

V celoti uporabite elektriko, proizvedeno z vašo samooskrbo

Pri SunContractu so mnenja, da vam pripada energija, ki jo sami proizvedete. Zato lastnikom samooskrbe omogočajo, da proizvedene viške elektrike prenesejo v porabo izbranim osebam ali to v novem koledarskem letu porabijo sami.

Uporaba SunContract tržnice je enostavna

Z elektriko lahko na tržnici trguje vsakdo, ki za dobavitelja izbere podjetje SONCE energija, ekskluzivnega SunContract partnerja v Sloveniji. S podpisom pogodbe sprejmete osnovno ceno za nakup oz. prodajo elektrike, ki pa jo lahko nato dodatno znižate/zvišate z neposrednimi dogovori na tržnici. V kolikor nimate časa za spremljanje aktivnosti na tržnici, lahko aktivirate tudi storitev Skrbniškega računa, kjer dogajanje na tržnici za vas aktivno spremlja profesionalni trgovalec in v vašem imenu sklepa dogovore.

Zakaj je usmeritev v obnovljivo energijo pomembna?

Proizvodnja električne energije predstavlja veliko obremenitev za okolje, kar se odraža predvsem v velikih podnebnih spremembah, ki smo jim priča že danes. Če kmalu na tem področju ne storimo nekaj, bodo negativne učinke toliko bolj občutile prihajajoče generacije. Če že ne zase, se vsaj zanje še danes odločimo, da uporabljamo elektriko izključno ali vsaj večino iz obnovljivih virov.

Več na suncontract.org. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več
Zlati partner

Demago d.o.o.

Cesta proletarskih brigad 059, 2000 Maribor, Tel: 059 934 933 / 041 625 157 / 040 594 767
Tiskarna Demago - hitro, kvalitetno in ugodno Tiskarna je bila že od nekdaj tesen spremljevalec tistih ustvarjalnih ljudi, umetnikov, podjetnikov in drugih, ki so svoje ideje prenašali ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več