Računalništvo, telefonija
11.03.2021 09:24

Deli z drugimi:

Share

Eden in edini: IBM sistem za upravljanje končnih točk

.. Vse se začne in konča na končnih točkah. In kaj sploh so končne točke? To so vse naprave, ki sprejemajo in pošiljajo informacije v danem omrežju ..
Eden in edini: IBM sistem za upravljanje končnih točk
Eden in edini: IBM sistem za upravljanje končnih točk

Enoten nadzor nad vsemi temi napravami je ključnega pomena za boljšo poslovno preglednost in varnost, kar pa še zdaleč ni lahka naloga.

Končne točke so torej pametne naprave, ki med seboj komunicirajo. Nadzor nad njimi bi bil preprost, če bi si bile končne točke strukturno podobne in delovale na enem ali v skrajnosti na dveh operacijskih sistemih. Realnost je seveda bolj zapletena. Končne točke so lahko namizni računalniki, prenosni računalniki, pametni telefoni, nosljive pametne naprave, tablice, POS sistemi in strežniki. Nato imamo še različne operacijske sisteme, macOS, iOS, Android, Windows in njihove različice, med njimi tudi tiste, ki jih prvotni razvijalci ne podpirajo več. Kako torej zagotoviti enoten nadzor nad končnimi točkami in posledično delovanjem podjetja?

Revolucionarna rešitev MaaS360 s tehnologijo Watson

Večina družb je primoranih uporabljati mešanico mobilnih in uporabniških rešitev, s katerimi jim naposled uspe razvozlati zmešnjavo končnih točk in uporabnikov. Slaba stran uporabe več različnih programskih rešitev je medsebojna združljivost oziroma nezdružljivost. Rešitev?

Enoten sistem za upravljanje s končnimi točkami IBM MaaS360, ki premore kognitivno razmišljanje za celovit nadzor nad vsemi napravami ne glede na obliko, operacijski sistem ali platformo. IBM-ova oblačna rešitev pomaga IT podjetjem do popolnega nadzora nad raznolikimi končnimi točkami. Običajne tovrstne rešitve ne podpirajo t. i. »legacy« operacijskih sistemov, torej sistemov, ki že nekaj časa ne dobivajo nadgradenj, bodisi programskih ali varnostnih. IBM MaaS360 pa podpira tako nepodprte kot podprte operacijske sisteme, od Windows XP Service Pack 3, Windows Viste do Windows 10 in 10 Mobile.

Kaj zmore MaaS360?

Poleg podpore za vse operacijske sisteme se v njegovi programski kodi skrivajo še različni sistemi:

  • Sistem za upravljanje identitet in dostopov vam omogoča prehod na okolje, ki je prilagojeno končnemu uporabniku.
  • Sistem za nadzor aplikacij, ki vsebuje dopolnjeno bazo aplikacij za vse operacijske sisteme in različne uporabne funkcije za njihov nadzor.
  • Uporabniku prijazen vmesnik, ki poskrbi za varnostno kodiranje elektronskih pošt, spletnih vsebin in programskih podatkov.
  • Analitične sposobnosti tehnologije Watson in X-Force, ki zazna grožnje in jih tudi kategorizira.
  • Robustni varnostni sistem z vgrajeno platformo za samodejno vzdrževanje varnostnih pravil.

MaaS360 ima samo eno nadzorno ploščo, ki poskrbi za boljši pregled in nadzor nad vsemi procesi končnih naprav, ne glede na to, ali so naprave vodene s programskimi vmesniki API, agenti ali kombinacijo obeh. Ker je to oblačna storitev, bodo vaše naprave in programski vmesniki API vedno posodobljeni na najnovejšo različico.

Nadzor naprav s programskimi vmesniki API je enostavnejši od tradicionalnega pristopa z agenti. Še boljši pa je hibridni sistem API vmesnikov in agentov, ki je prisoten v MaaS360. Za tiste uporabnike, ki še vedno uporabljajo starejše verzije operacijskih sistemov, MaaS360 poskrbi za brezskrben prehod na novejše operacijske sisteme. Po zaslugi Microsoft programskih vmesnikov API za Windows 10, lahko podjetja uporabijo MaaS360 za lažji prehod iz agentskega pristopa za nadzor aplikacij na pristop, ki za to uporablja API programske vmesnike.

IBM MaaS360 torej podpira vse oblike naprav ter vse podprte in nepodprte verzije operacijskih sistemov. Skupaj s tehnologijo Watson vam analitično predstavi delovanje vašega podjetja. Sistemi Advisor, Mobile Security Index in Mobile Metrics analizirajo in omogočajo vpogled v vaš poslovni sistem. Tako hitreje prepoznate poslovne priložnosti, povečate produktivnost, zmanjšate varnostna tveganja in optimizirate IT procese.

Več najdete na www.alterna.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
Podjetje PC H.AND je na slovenskem trržišču prisotno že več kot 30 let. Glavna dejavnost podjetja je zastopstvo, servis, distribucija in prodaja računalnikov, računalniških ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več
Zlati partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več