Računalništvo, telefonija
Igre
Programska oprema
19.02.2021 18:30
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

xCloud vendarle na voljo tudi za iOS

Microsoft xCloud naj bi deloval tudi v navezi z mobilnimi napravami iOS.
Microsoft xCloud naj bi deloval tudi v navezi z mobilnimi napravami iOS.

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja videoiger, ste zagotovo že slišali za Microsoftovo igričarsko oblačno storitev xCloud. Novost je še vedno v poskusni fazi, pri čemer je pred kratkim postala dostopna še v dodatnih štirih državah, in sicer na Japonskem, v Avstraliji, Braziliji in Mehiki. To pomeni, da se storitev razvija in bo prej ali slej na voljo še drugim ljubiteljem iger po svetu. Za ta namen so pri podjetju Microsoft pripravili celo namensko aplikacijo za Android.

Uporabniki, ki trenutno preizkušajo Microsoftovo oblačno spletno storitev xCloud, imajo brezplačen dostop do številnih zanimivih iger. Med njimi najdemo igre, kot so Minecraft Dungeons, Halo: The Master Chief Collection in Forza Horizon 4. Kmalu pa bodo na voljo še igre, kot so Black Desert, PlayerUnknown’s Battlegrounds in Yakuza 0. Zato ni bojazni, da na njej ne bomo našli igre zase.

Nedavno pa so se na spletu pojavile še govorice, da bo Microsoftovo storitev xCloud mogoče uporabljati tudi v navezi z mobilnimi napravami podjetja Apple,a le s spletnim brskalnikom, saj je politika podjetja Apple za razvoj iOS mobilnih aplikacij, programerjem vse prej kot prijazna. Čeprav naj bi bilo storitev xCloud mogoče uporabljati le v navezi z mobilnim spletnim brskalnikom, bo igre še vedno mogoče igrati v celozaslonskem načinu in z daljinskim upravljalnikom.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Obstajajo, da ustvarjajo za vas Marketinški strokovnjaki, ki razmišljajo in delujejo kot prodajalci. Vodi jih en sam cilj: s čim manj sredstev ustvariti čim večjo prodajo za vas. Obstajajo, ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
sl_SISlovenian